8. april 2010

gullkorn fra barnemunn..

Fikk en mail av kusinen min idag.
Den må jeg bare dele med dere :)
De søte små har bare så utrolig mye herlige kommentarer! :)

En stil om kua, skrevet av en 2. klassing......c",)
Kua er et husdyr, men den kommer også utenfor huset. Den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø. Men det bestemmer den ikke selv.
Kua har syv sider. Den øverste siden, den nederste siden, den forreste siden, de bakerste sidene, den ene siden, den andre siden og den innvendige siden.
På den fremste siden sitter hodet og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på. Hornene er av horn og de er bare til pynt. De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene. Kua har to hull foran i hodet, de kalles ku-øyer. Kuas munn kalles mule, det er nok fordi den sier muuhh.
På den bakerste siden sitter halen. Den bruker den til å jage vekk fluer med, så de ikke faller ned i melka og drukner.
På den øverste siden og den ene siden og den andre siden, er det kun hår. Det heter ku-hår og har alltid samme farge som kua. Fargen til kua heter kulør.
Den nederste siden er den viktigste for der henger melka og når budeia åpner kranene så renner melka ut. Når det tordner så blir melka sur, men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå. Kua har fire ben, de heter ku-ben. De kan også brukes til å trekke ut spiker med. Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger. De fete kuene lager helmelk. Når kua har dårlig mage lager den ost. I osten er det hull, men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.
Kua har god luktesans, vi kan lukte den på lang avstand. Kuas valper heter kalver. Kalvens far heter okse og det gjør kuas mann også. Oksen lager ikke melk og er derfor ikke et pattedyr.
Den som kommer og henter kua når den blir gammel heter ku-fanger. Den sitter ofte foran på biler. Så blir kua slaktet, man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken. Kuas fire ben blir sendt til snekkeren, det kalles gjenbruk.
Som man kan se er kua et nyttig dyr og derfor liker jeg kua veldig godt.
(Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende!)

Herlig sant? :)
Ha en fin kveld!

1 kommentar:

  1. Ja den der har jeg lest før....bare helt herlig!

    SvarSlett

En liten kommentar varmer alltid ett lite hjerte! :)
På forhånd takk! :)